31 may 2009

Tres joves denuncien que han perdut un ull per l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos

Tres joves denuncien que han perdut un ull per l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos
Una de les víctimes està ingressada a l'Hospital de Sant Pau i una altra, al Vall d'Hebron. Un dels nois fa una crida per buscar testimonis per demostrar els fets judicialment. Els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets
Tres joves han denunciat que han perdut la visió d'un ull per l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls de la celebració de la victòria del Barça a la Champions. Com ha avançat aquest divendres a la tarda RAC1, una de les víctimes, de 22 anys, va resultar ferida al carrer Vergara i és a l'hospital de Sant Pau i l'altra, de 28 anys, està ingressada a l'hospital Vall d'Hebron. L'amic d'un tercer afectat ha trucat posteriorment a Catalunya Ràdio, durant l'emissió de l'informatiu del vespre, i ha assegurat que el seu company va patir el mateix tipus de lesió a causa d'un cop rebut al carrer Unió.

Als portaveus dels Mossos, però, de moment només els consta una denúncia presentada formalment, tot i que no especifiquen si es refereixen a una denúncia presentada a la comissaria o en un jutjat. Tampoc no concreten a quin dels casos coneguts es refereixen.

Per ara, la policia ha obert una investigació "per aclarir els fets i les causes exactes de les lesions, ja que a la zona dels aldarulls hi havia moltes persones llançant ampolles i altres objectes contundents que podrien haver causat l'impacte". "També hem de recordar que abans de disparar les pilotes de goma es van disparar moltes salves, i abans es va avisar moltes vegades per megafonia perquè la gent pogués separar-se dels grups violents", afegeix la portaveu.

L'hospital de Sant Pau no ha volgut donar cap informació sobre el cas del seu pacient al·legant que "hi ha una denúncia" pels fets i que s'han de mantenir al marge del que es publiqui en els mitjans de comunicació. El noi ingressat a la Vall d'Hebron ha explicat amb detalls el que li va passar en declaracions a l'AVUI.cat.

Segons el relat d'Òscar Alpuente, un informàtic de 28 anys de Vilanova i la Geltrú, els metges li han comunicat que va patir un "esclat ocular" a l'ull esquerre. "He perdut massa ocular i m'han operat per intentar reconstruir la forma de l'ull. M'hauran de tornar a operar dues o tres vegades més i després em posaran un ull ortopèdic, però la visió no la recuperaré", ha explicat el noi.

Recorda que era amb uns amics a Canaletes quan van començar els aldarulls. " Els Mossos es van posar a disparar [pilotes de goma] a tort i a dret i tothom corria desesperadament. Només ens deixaven tirar Passeig de Gràcia amunt, no ens deixaven sortir del recorregut, com si fóssim vaquetes", relata.

Quan va arribar a l'altura de l'edifici de la Borsa, van veure un noi aturat en el carril lateral. "Tenia una ampolla a la mà i la va llançar cap a un furgó blindat dels antiavalots. Els agents encara eren dins, no els podia fer mal, però van baixar i van disparar, amb la mala sort que el de l'ampolla va fugir i la pilota em va tocar a mi a l'ull", es lamenta.

A més, assegura que els policies no el van auxiliar. "El que va disparar la pilota de goma que em tocar em va veure ensangonat i va passar de mi", afirma.

Els seus amics el van portar fins a darrere d'un quiosc i van esperar allà l'ambulància. Ara, busca testimonis que veiessin o enregistressin els fets per portar el cas als jutjats. "No sé com Saura té la barra de felicitar els Mossos i dir que tots els ferits són lleus. A més, per què disparen tan amunt? No se suposa que han de disparar de cintura per avall?".

El jove encara serà a l'hospital Vall d'Hebron 4 o 5 dies més, i després haurà de començar un llarg procés de reconstrucció de l'ull i de recuperació que durarà un any, segons els càlculs que li han avançat els metges.
Mira també:
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05/tres_joves_denuncien_que_han_perdut_un_ull_per_l_impacte_d_una_pilota_de_goma_disparada

No hay comentarios:

Publicar un comentario