21 may 2009

la Fiscalia demana 13 anys de presó per un neonazi que apunyalà un menor antifeixista a Barcelona

El principal acusat, el neonazi Mario Fernández Torres, de 19 anys, s'enfronta al delicte d'intent d'assassinat amb l'agreujant de cometre'l per un motiu de discriminació per raó de la ideologia de la víctima. L'agressor, que anava amb quatre individus més de Barcelona, Palafrugell i Pallejà, va abordar la víctima de 16 anys al metro de Barcelona quan anava amb la seua parella i el seu germà xicotet. Li preguntà a la víctima si era antifeixista, i en afirmar-ho van propinar-li una pallissa assestant-li diverses punyalades a la cara, l'esquena, el tòrax i l'abdomen, provocat ferides greus per les quals hagué de ser ingressat a l'hospital. El judici arriba dilluns a la secció 21 de l'Audiència de Barcelona.

Notícia d'El Punt:

Demanen tretze anys de presó per a un jove d'estètica «skin» acusat d'apunyalar un antifeixista al metro

La víctima, de 16 anys, va rebre diverses ganivetades a l'estació d'Urquinaona

16/05/09 02:00 - Barcelona - Núria Puyuelo

Un jove d'estètica skin s'enfronta a tretze anys de presó acusat d'haver participat en l'apunyalament d'un menor antifeixista a l'estació del metro d'Urquinaona al setembre. L'acusat, Mario Fernández Torres, anava amb quatre menors de la mateixa ideologia quan va assaltar la víctima, que va quedar ferida greument. La fiscalia acusa el processat d'un delicte d'intent d'assassinat amb l'agreujant de discriminació per ideologia. El judici comença dilluns a l'Audiència de Barcelona.

Eren cap a les sis de la tarda del dissabte 6 de setembre de l'any passat quan la víctima, que tenia 16 anys i anava acompanyada del seu germà de 8 i de la seva parella, es va creuar en un dels passadissos del transbordament de l'estació d'Urquinaona del metro amb un grup de cinc joves –el processat i quatre menors més–. Segons la fiscalia, quan el grup de l'acusat, d'«estètica skin i prosèlit de la ideologia nacionalsocialista», va veure que el noi duia «una jaqueta amb símbols d'ideologia antifeixista», va canviar de direcció i el va començar a seguir. La víctima, «com que tenia por que l'agredissin», va obligar la seva parella i el germà a deixar-lo sol. Quan la víctima ja estava a punt de pujar les escales mecàniques cap al vestíbul de l'estació, l'acusat, Mario Fernández Torres, de 19 anys, va preguntar-li si «era antifeixista» i quan la víctima li va respondre que sí van començar els cops. Fernández Torres va agafar el noi pel coll i el va empènyer contra la paret. Tant l'acusat com els altres quatre menors «van abalançar-se de manera agressiva» contra la víctima, van colpejar-lo i van clavar-li puntades de peu. De sobte, un dels menors va treure una navalla i «amb ànim d'acabar amb la vida» de la víctima li va clavar diverses punyalades a la cara, les espatlles, el tòrax i l'abdomen. Mentrestant, la parella de la víctima i el nen de 8 anys van anar a avisar els treballadors del metro. Tot i que el menor va ser l'autor de les ganivetades, la fiscalia considera que la resta del grup agressor no va fer res per aturar l'apunyalament i per tant acusa Fernández Torres de ser responsable de l'apunyalament com a «autor de conformitat». Per això, demana una pena de tretze anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat amb l'agreujant de cometre el delicte per un motiu de discriminació per raó de la ideologia de la víctima. A més, demana que l'acusat indemnitzi la víctima amb 12.000 euros pels danys i perjudicis personals i morals que va patir arran de l'agressió. El judici arriba dilluns a la secció 21 de l'Audiència de Barcelona.

L'apunyalament va fer reaccionar plataformes antifeixistes que van convocar concentracions per reclamar justícia i per protestar contra els atacs de grups d'ideologia neonazi. Les detencions dels agressors es van dur a terme pocs dies després a Barcelona, Pallejà i Palafrugell. Fernández Torres va ser empresonat provisionalment i els quatre menors van ser internats en un centre tancat.

Los Mossos buscan a grupo de 'skins' que apuñaló a un menor en el metro de Barcelona (Público, 10/09/2008)

Jóvenes antifascistas se manifiestan en Barcelona contra una agresión neonazi (El País, 11/09/2008)

No hay comentarios:

Publicar un comentario