31 may 2009

España2000 protesta 'pels treballadors' i oblida que l'empresa del seu líder fou condemnada per 'atemptar contra la dignitat del treballador'

Una cinquantena d'ultradretans d'España2000 va marxar ahir pel centre de València, alguns disfressats de gallina, per reivindicar la "prioritat nacional" als ajuts socials i recriminar els sindicats CCOO i UGT amb frases com !SINDICALISTES CATALANISTES" "COMISIONES OBRERAS ESTÁ CON LAS PATERAS" " NO NOS ENGAÑAN ESOS ROJOS NO TRABAJAN" "MENOS COMISIONES Y MÁS COJONES", una mostra del nivell intel·lectual d'aquesta banda ultra. Curiós que el partit de Roberto es preocupe pels treballadors, quan la seua empresa Levantina de Seguridad fou condemnada per atemptar 'contra la dignidad personal y profesional del trabajador', tal i com mostra aquesta sentència del 13 de gener de l'any 2000.

-Consulta la SENTENCIA que condemna a Levantina: "Extinción del contrato de trabajo por voluntad del trabajador: procedencia: Se atenta contra la dignidad personal y profesional del trabajador. El ambiente que reina en la empresa es de carácter paramilitar. Se obliga a los trabajadores al saludo militar con superiores y a vestirse de nazi en el pub. Amenazas y coacciones para el que se salga de la «familia». El trabajador fue objeto de represalias por declarar como testigo de unos compañeros. "

Condena contra Levantina por forzar a sus guardas a afiliarse a Falange (El País, 23/07/1998)

LLEGEIX LA CRÒNICA DE L'ACTE SEGONS ESPAÑA2000

"Los españoles primero": Hipocresia i xenofòbia

La campanya del partit ultra España 2000 dirigida als empresaris per què contracten treballadors de nacionalitat espanyola contrasta amb els propis negocis de José Luís Roberto, líder d'aquest partit. Roberto es lucra amb el negoci de la prostitució a l’Estat espanyol (amb una presència massiva de treballadores immigrants) a través de la patronal ANELA.També és el cas d’Anselmo Domínguez (àlies Rubén el Gallego), membre d’ANELA i amo de diversos clubs d’alterne entre els quals destaquen Punto G i Las Palmeras a Castelló i La Rosa a Valdepeñas, a més d’altres a Tarragona, que va anar de número dos a les llistes electorals d'España2000. Precisament ANELA va amenaçar fa poc amb fer una vaga, tancant els bordells durant uns dies per protestar contra el "Plan Integral contra la Trata de Seres Humanos con fines de explotación sexual" elaborat pel Govern i que entrarà en vigor en breu. Les declaracions de Teresa Gisbert, Fiscal en cap de València, han posat sobre avís els simpatitzants i membres de la formació ultradretana, que tem estar inclosa a la llista d'organitzacions xenòfobes contra les què podria actuar la justícia per promoure la xenofòbia. També la resta de partits ultres repudien obertament els negocis de Roberto, incompatibles segons aquests si pretén liderar el moviment "anti-immigració".

Una de les darreres campanyes d’España 2000 consisteix en repartir octavetes “a nivel nacional” amb el lema “Empresario: contrata trabajadores españoles por la preferencia nacional en el empleo”. Lema que es podrien aplicar perfectament dirigents d’España 2000 com el propi Roberto, també famós per la seua empresa de seguretat Levantina, i membres com el citat Anselmo Rodríguez, Eduardo Arias o simpatitzants com l’advocat soci de Roberto, Manuel Salazar Aguado, José Roca (cap de marketing i prensa d’ANELA) y Javier Ruiz Sanhauja (cap dels serveis sanitaris d’ANELA). Tots ells es lucren d’un mode o altre del negoci de la prostitució, en el qual treballen massivaments prostitutes [ i empleats com cambrers i conductors] que no tenen la nacionalitat espanyola. Perquè doncs no donen treball a dones espanyoles als bordells?

El conegut assumpte de la vinculació entre l’extrema dreta d’España 2000 i el món de la prostitució ha causat nombrosos mals de cap a José Luís Roberto i els seus, ja que altres sectors de l’extrema dreta espanyola consideren una contradicció absoluta la seua condició empresarial i el seu ‘lideratge’ polític.

A més, el lema que reclama la "prioritat nacional" pel treball (de dubtosa legalitat atenent-nos al principi d'igualtat) ha estat adoptat per la majoria de formacions ultres, com és el cas de l'etern enemic d'España2000, els neonazis de Democracia Nacional. Aquest partit no dubta en treure el tema de la prostitució per desacreditar els de Roberto.


Setmanes enrere, a més, ha aparegut a la premsa valenciana una notícia sobre la patronal de la prostitució, que s'ha atrevit a amenaçar amb una vaga dels bordells per protestar contra el "Plan Integral contra la Trata de Seres Humanos con fines de explotación sexual" elaborat pel Govern.

L'oposició de la patronal de la prostitució al pla governamental no queda explicada, segons el Levante-Emv, a la nota de premsa enviada per ANELA. Argumenten, però, que tancar els lupanars significaria llançar la prostitució al carrer i als pisos. Aquesta és la justificació dels "amos de la prostitució" (tal i com els assenyalava el periodista Joan Cantarero al seu llibre que porta aquest mateix títol) per mostrar una imatge quasi solidària amb les treballadores del sexe, amb les quals es lucren.

Fer una vaga als burdells adverteixen que significaria el trasllat de les treballadores del sexe als carrers de les ciutats, generant la controvèrsia que habitualment genera aquesta situació entre els veïns i els ajuntaments.

El "Plan Integral contra la Trata de Seres Humanos con fines de explotación sexual"recull 61 mesures que pretenen sensibilitzar la societat per promoure reaccions de "tolerància zero" contra els actes delictius relacionats amb el tràfic de persones per la seua explotació sexual, combatre les seues causes a través de polítiques actives de cooperació amb els països d' origen, trànsit i destí, comptar amb la participació de les Organitzacions No Governamentals pel desenvolupament de mesures des d' una perspectiva integral, assegurar l' assistència i protecció a la víctima, "i lluitar decididament contra els traficants i proxenetes".

Per si fóra poc, la Fiscal en cap de València, Teresa Gisbert, va declarar al Fòrum Civic Contra el racisme i la Intolerància la necessitat d'actuar contundentment contra les formacions que promouen la xenofòbia, i va anunciar la disposició en aquest sentit de la Fiscalia. L'entorn d'España2000 evidentment pren nota, i ja s'ha atacat des del seu fòrum aquestes declaracions i els seus interlocutors, com Esteban Ibarra, president de Movimiento Contra la Intolerancia, que acompanyava Gisbert a l'acte, i que va aplaudir les paraules de la Fiscal. També hi havia el Conseller d'Immigració Rafael Blasco, que en cap moment es va oposar a les propostes de Gisbert i Ibarra. Per tant, les formacions ultres com España2000 es trobarien davant un front decidit a posar fre a la difusió de la xenofòbia.

No és cap secret que una de les empreses del mateix líder d'España2000 és Levantina de Seguridad, que gaudeix de suculents contractes amb l'Administració valenciana, un fet que no es va parlar al Fòrum Cívic, però que segur donarà que parlar a partir d'ara si la Generalitat es decideix a tallar qualsevol vincle, directe o indirecte, amb l'extrema dreta.

Notícies relacionades:

La Fiscal en cap de València demana la il·legalització d'organitzacions xenòfobes i la prohibició de manifestacions i webs racistes (Antifeixistes.org)

Informe Buenos Aires

‘Les connexions entre l’extrema dreta valenciana i la prostitució’ (Antifeixistes.org)

Zaplana dio contratos millonarios a la empresa de un líder fascista (El Plural)

-Condena contra Levantina por forzar a sus guardas a afiliarse a Falange (El País, 23 de juliol de 1998)

-

Consulta la SENTENCIA que condemna a Levantina: "Extinción del contrato de trabajo por voluntad del trabajador: procedencia: Se atenta contra la dignidad personal y profesional del trabajador. El ambiente que reina en la empresa es de carácter paramilitar. Se obliga a los trabajadores al saludo militar con superiores y a vestirse de nazi en el pub. Amenazas y coacciones para el que se salga de la «familia». El trabajador fue objeto de represalias por declarar como testigo de unos compañeros."

Consulta el Plan Integral contra la Trata de Seres Humanos con fines de explotación sexual

Mira el web d'extrema dreta Sintalante, dedicat en gran mesura a atacar José Luís Roberto, el seu partit i els seus negocis.

Reportatge publicat a El Temps: La prostitució finança l'espanyolisme -pàgina 1 -pàgina 2 -pàgina 3 -pàgina 4 -pàgina 5 -pàgina 6


EL DIRIGENTE ULTRADERECHISTA, JOSÉ LUIS ROBERTO, DICE QUE “DONDE MENOS EXPLOTACIÓN DE MUJERES HAY ACTUALMENTE ES EN LOS CLUBES DE ALTERNE”, POR LO QUE PIDE LA SUSPENSIÓN DE UNA CAMPAÑA PUBLICITARIA EN CONTRA (Confidencial7D)

No hay comentarios:

Publicar un comentario