25 may 2009

ERC-IU presenta una proposició no de llei al Congrès perquè s'investiguen els atacs feixistes al País Valencià

El grup parlamentari ERC-IU-ICV ha denunciat la inoperància política i de les Forces de Seguretat davant els alts índex de violència ultradretana al País Valencià, que se situa al capdavant de l'Estat en agressions sense que hi haja resultats policials ni una clara voluntat política per aturar-los. El text assenyala la terrible indefensió dels col·lectius vulnerables, i rebutgen la tesi oficialista dels "successos aïllats" i dels "conflictes entre tribus urbanes". En els darrers dos anys hi ha hagut vora 12 atacs amb artefactes explosius contra CEAR, ERPV, BNV i el Centre Social La Quimera de Mislata, a més de greus atacs contra persones, com la pedrada que va rebre la regidora del BNV Maite Peiró al Correllengua de Gandia, la punyalada que quasi acaba amb la vida d'un jove al gener de 2008 a la plaça del Cedre durant una cacera neonazi contra joves alternatius, o les reiterades amenaces i assalts de grupuscles catalanòfobs contra llibreries, professors d'institut o la Universitat de València. El text també denuncia la impunitat amb la què negacionistes i supremacistes donen conferències a València sense cap problema, mentre són prohibits en altres països europeus amb major cultura democràtica. Davant aquesta situació es demana que s'actue diligentment i s'investiguen els webs i organitzacions que operen al País i que emparen aquests tipus d'actes.


Qui està darrere dels artefactes explosius contra l'esquerra a València? (Antifeixistes.org, abril 2009)

Atemptat amb bomba fallit contra la seu del centre d'ajuda al refugiat de València a hores de plena activitat (Antifeixistes.org, març 2007)

Ataquen la seu nacional del BLOC amb un artefacte explosiu (Antifeixistes.org, octubre 2007)

Explota un artefacto en la sede de Esquerra Republicana en Valencia (El País, novembre 2007)

Un nou apunyalat i els responsables al carrer (Antifeixistes.org, gener 2008)

Un grup d'ultres convocats pel GAV torna a boicotejar i provocar disturbis al Correllengua de Gandia (Antifeixistes.org, octubre 2008)

Amenaces a la Universitat de València i més atacs a la Intersindical (Antifeixistes.org, octubre 2008)

El GAV torna a assenyalar un professor repartint octavetes amb la seua foto i acusant-lo de catalanista (Antifeixistes.org, març 2009)

Ataquen amb còctel molotov el Centre Social La Quimera de Mislata (Antifeixistes.org, gener 2009)

CONSULTA ELS INCIDENTS REGISTRATS A L'INFORME RAXEN

Article 'Violencia neonazi y crímenes de odio' (El País, 24/05/2009)



[Llegir artícle complet]

No hay comentarios:

Publicar un comentario