6 may 2009

Els usuaris d'Ubuntu catalans presenten la darrera versió d'aquest sistema lliure

L'ACCENT.CAT
Dimarts, 5 de maig de 2009 06:26

ubuntuCATEl passat el 23 d'abril de 2009 va sortir la darrera versió, la 9.04, de la distribució Ubuntu del sistema operatiu lliure GNU/Linux. Aquesta popular distribució compta amb una activa comunitat d'usuaris catalans, el Catalan LoCo Team, que com ha fet en anteriors ocasions, en diverses localitats com Barcelona, València o Lleida, organitzarà una "festa" (Release Party) per a celebrar-ho. Aquests esdeveniments són organitzats per tot el món pels grups d'usuaris.

Amb el Programari Lliure, són les comunitats d'usuaris i programadors qui fan, distribueixen i comparteixen els programes amb esperit col·laboratiu, i amb l'objectiu que tethom pugui usar, modificar i millorar els programes per al benefici comú.

La Festa, tot i el nom, de fet consta de diverses activitats com tallers d'instal·lació bàsica, d'eines de seguretat, gestió de claus, Gimp, treball col·laboratiu amb Launchpad, xerrades i taules rodones o presentacions de diferents projectes com l'OpenStreetMap o el telèfon mòbil lliure OpenMoko, entre altres.

L'acte se celebrarà els dies 8 i 9 de maig de 2009 a l'IES Nicolau Còpernic de Terrassa. L'assistència a la festa és completament gratuïta però és necessària la inscripció a fi que l'organització pugui preparar correctament l'esdeveniment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario