18 may 2009

Crema de bitllets falsos en una manifestació per demanar la llibertat d'Enric Duran

Sònia Bagudanch, Barcelona
Divendres, 15 de maig de 2009 07:15

Manifestació a Barcelona per la llibertat d'Enric Duran. Foto: Sònia Bagudanch

>> Els Mossos d'Esquadra, que van custodiar la marxa en tot moment, van identificar dues persones passada llarga estona de l'acabament de la manifestació

Unes 250 persones es van manifestar aquest dijous al vespre pels carrers de Barcelona per tal de demanar la llibertat d'Enric Duran [vegeu convocatòria]. La marxa es va iniciar a les 8 i escaig del vespre a plaça Universitat, i malgrat que havia estat plovent intensament durant bona part de la tarda, a partir de les 8 la pluja va cessar i la concentració es va poder desenvolupar en serenor.

Membres del Grup de Suport a l'Enric Duran van encetar la concentració amb la lectura d'un manifest on s'explicava la situació de l'Enric Duran, que roman en presó preventiva sense fiança -hi ha temps fins dilluns per demanar el seu alliberament amb una signatura. El dilluns el Grup de suport a l'Enric Duran farà l'entrega de signatures personals i d'entitats als jutges de l'Audiència Provincial de Barcelona, que han de decidir en breu si mantenen la mesura de presó preventiva per l'Enric.

Acte seguit, la marxa va recórrer el carrer Pelai i el carrer Bergara per arribar a plaça Catalunya, on es va fer una parada per entonar càntics en contra de la crisi i de l'empresonament de Duran: “Que la crisi no la pagui l'Enric”, “Què passa, què passa? Volem l'Enric a casa”, s'anava cantussant davant de l'edifici de La Caixa, entitat que ha denunciat Duran.

La façana de La Caixa demana la llibertat de l'Enric

Al capdamunt de la façana de l'entitat bancària s'hi havia penjat prèviament una fotografia gegant de Duran i una pancarta des d'on es podia llegir “Enric Duran lliure”. En acabat, els manifestants van enfilar el passeig de Gràcia fins arribar a davant de la Borsa de Barcelona, on es va llegir un manifest i es va cloure l'acció.

En arribar a la Borsa, alguns dels aplegats van cremar bitllets falsos com a mesura de protesta en contra del capitalisme. La Borsa va tancar totes les portes i la gent que hi havia a l'interior va restar amatent a les accions dels manifestants.

Gran dispositiu dels Mossos

Des de 2/4 de 8 del vespre una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va estar vigilant els reunits a plaça Universitat i quan va començar la marxa les furgonetes es van anar repartint per davant, per darrere i pels carrers contigus al recorregut traçat.

Per altra banda, quan la manifestació ja feia estona que havia estat desconvocada, una desena de Mossos van identificar dos manifestants -que se'n tingui constància- que ja estaven accedint al metro per anar-se'n. Els Mossos se'ls van endur a les furgonetes, on van estar retinguts durant uns deu minuts.

En acabada l'acció, cap a les 9 del vespre, es va informar que alguns estudiants havien començat a ocupar la facultat de Mundet de la Universitat de Barcelona i es va instar els reunits a arribar-s'hi i a unir-se a la lluita en contra de la implantació del pla de Bolonya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario