11 may 2009

Amadeu Casellas inicia la quarta setmana de vaga de fam

Mercè Rubià, Barcelona

Roda de premsa de familiars i amics d'Amadeu Casellas quan estava en vaga de fam l'agost de 2008El pres polític anarquista Amadeu Casellas està en vaga de fam des del 20 d'abril del 2009 per tal d'exigir la seva llibertat. Fa només set mesos, al setembre de 2008, havia abandonat l'anterior vaga de fam, que va mantenir 76 dies i en què va aconseguir el pacte d'un tercer grau penitenciari.

En veure, però, que els acords amb què havia arribat amb els Serveis Penitenciaris aleshores no es compleixen, ha tornat a optar per aquesta via de pressió, malgrat patir encara les seqüeles de l'anterior vaga.

Des del grup de suport s'ha convocat una quinzena de lluita a partir del 15 de maig sota el lema “Creem alarma social per la llibertat immediata de l'Amadeu Casellas”. Aquesta finalitzarà el dissabte 30 de maig amb una manifestació a Barcelona.

Segons denuncien els grups afins al pres, tots els passos que s'havien de fer perquè l'Amadeu aconseguís un tercer grau restringit s'estaven complint, però finalment la junta de tractament va canviar el resultat favorable per un de desfavorable. A més, segons diuen, la Direcció General de Serveis Penitenciaris (DGSP) i la direcció de la presó Brians II, on compleix condemna el pres, també han incomplert la seva paraula. Tant l'una com l'altra li podien concedir el permís necessari per aconseguir el tercer grau restringit, i li han negat. És per això que Amadeu Casellas ha decidit a lluitar de nou i exigir la seva llibertat.

Actualment Amadeu s'enfronta a una petició fiscal de vuit anys de presó, sota una de acusació d'intent d'entrar droga a la presó que ell ha negat sempre. Segons la CNT, “un muntatge en tota regla” amb què ja es va trobar a la presó de Ponent de Lleida, on finalment va ser exculpat. Malgrat això, ja llavors va servir per limitar-li els permisos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario